Αισθητικές Εμφράξεις

Οι αισθητικές εμφράξεις (σφραγίσματα) μπορούν να πραγματοποιηθούν με δύο τρόπους και έχουν την όψη και το χρώμα του φυσικού δοντιού σε αντίθεση με τα παλαιού τύπου αμαλγάματα (μαύρα) και χρυσά σφραγίσματα.

Η απλούστερη μορφή αισθητικής έμφραξης είναι αυτή που οι ασθενείς συνήθως αναφέρουν σαν ”λευκό σφράγισμα’’, και γίνεται από τον οδοντίατρο σε μια μόνο συνεδρία . Αποτελείται από ένα υλικό σύνθετης ρητίνης που τοποθετείται σε μικρές κοιλότητες και συγκολλάται με το δόντι με τη βοήθεια ειδικών συγκολλητικών παραγόντων.

Ο δεύτερος τύπος αισθητικής έμφραξης είναι το κεραμικό ένθετο-επενθετο (γνωστό και ως ‘’σφράγισμα από πορσελάνη’’). Τα κεραμικά ενθετα-επένθετα αποτελούν την ιδανική λύση για την αποκατάσταση μέτρια κατεστραμμένων οπισθίων δοντιών με προβλεψιμότητα και υψηλή αισθητική. Κατασκευάζονται από ειδικά κεραμικά υλικά. Το υλικό που χρησιμοποιούμε είναι το διπυριτικό λίθιο, που είναι το πιο σύγχρονο και με τη μεγαλύτερη αντοχή.Δόντια που στο παρελθόν απαιτούσαν απονεύρωση και θήκη σήμερα αποκαθίστανται με ενθετα- επένθετα πορσελάνης.

Δεν αφαιρούμε καθόλου υγιή οδοντική ουσία, παρά μόνο την τερηδονισμένη και τα παλιά σφραγίσματα.

Τα δόντια που αποκαθίστανται με αυτή την τεχνολογία έχουν πολύ καλύτερη αισθητική,αποκτούν αντοχή ίση με τα άθικτα δόντια και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τα λευκά σφραγίσματα.Όλα τα σφραγίσματα μπορούν να γίνουν από πορσελάνη, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυνται στις περιπτώσεις που η αποκατάσταση του δοντιού είναι εκτεταμένη (μεγάλα και βαθιά σφραγίσματα).