Αισθητική Οδοντική Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών είναι πλέον η πιο συχνή αισθητική οδοντιατρική διαδικασία και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.

Αν γίνει με το σωστό τρόπο η λεύκανση δοντιών μπορεί να αφαιρέσει τις αντιαισθητικές κηλίδες και χρωματισμούς, που είναι πιθανόν να χαλάσουν την εμφάνιση των δοντιών κατά τη διάρκεια των ετών (το γήρας, το κάπνισμα, η κατανάλωση καφέ , το κόκκινο κρασί καθώς και ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι οι συνήθεις «ένοχοι»).

Κατά περίπτωση, η λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι με τη χρήση ειδικών ναρθήκων.

Συνήθως, ο οδοντίατρος εφοδιάζει τον ασθενή με δύο μαλακούς νάρθηκες που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για εκείνον, ώστε να εφαρμόζουν στην άνω και κάτω γνάθο.

Σε αυτούς τοποθετείται ένα ειδικό ζελέ και φοριούνται μερικές ώρες την ημέρα επί 10-12 ημέρες.

Η λεύκανση κάνει ζημιά στα δόντια ?

Κατηγορηματικά όχι! Η λεύκανση είναι μια τεκμηριωμένη και απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη που έχει εφαρμοστεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια και δεν προκαλεί απολύτως καμία φθορά στα δόντια ή στα ούλα, εφόσον γίνεται σωστά και με ιατρική καθοδήγηση.
Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια που μερικές φορές εμφανίζεται είναι μια παροδική ευαισθησία των δοντιών στο ζεστό και στο κρύο, που περνά εντελώς με το τέλος της θεραπείας.

Πόσο θα ασπρίσουν τα δόντια μου;

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι προβλέψιμο. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα όριο όσον αφορά στο πόσο μπορούν να ασπρίσουν τα δόντια του. Έτσι, κάποιοι ανταποκρίνονται καλύτερα στη διαδικασία της λεύκανσης ενώ σε κάποιους άλλους το αποτέλεσμα είναι λιγότερο εντυπωσιακό.

Είναι σημαντικό να κατανοούμε και να σεβόμαστε αυτό το ατομικό όριο του κάθε ανθρώπου και να μην «πιέζουμε» τα δόντια να ασπρίσουν περισσότερο απ ’όσο μπορούν με παράταση της λεύκανσης ή υπερβολική χρήση laser.μπορούν με παράταση της

Τι είναι η εσωτερική λεύκανση;

Πρόκειται για τεχνική που εφαρμόζεται σε μεμονωμένα δόντια που έχουν σκουρύνει μετά από ενδοδοντικη θεραπεια {απονευρωση}
Στο εσωτερικό του δοντιού τοποθετείται ένας οξειδωτικός παράγοντας που ελευθερώνει ρίζες οξυγόνου και ανανεώνεται κατά διαστήματα.
Ανώδυνη μέθοδος με εξαιρετικά αποτελέσματα. Απαιτεί 2-4 επισκέψεις.