Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι υποκατάστατα της οδοντικής ρίζας και εμφυτεύονται μέσα στη γνάθο στην περίπτωση που ένα ή περισσότερα φυσικά δόντια έχουν εξαχθεί. Συνηθέστερα το υλικό κατασκευής τους είναι το τιτάνιο, ένα βιοσυμβατό μέταλλο που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην ορθοπεδική για ανάταξη καταγμάτων.

Σήμερα αποτελούν τον πιο σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο για την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών που χάθηκαν. Στις παραδοσιακές γέφυρες, τα γειτονικά δόντια παρασκευάζονται (τροχίζονται) μέχρι τον αυχένα και καλύπτονται με στεφάνες, ώστε να στηρίξουν το δόντι που λείπει ανάμεσά τους.

Εναλλακτικα, ενα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το δόντι που λείπει. Είναι μια πιο συντηρητική, λιγότερο επεμβατική, πιο ανθεκτική εναλλακτική λύση, που επιτρέπει στα δόντια σας να παραμείνουν εντελώς άθικτα και υγιή.Αποκαθιστωντας λειτουργικα και αισθητικα την απωλεια των δοντιων,αποκαθισταται η εμφανιση,ομιλια και η μασητικη ικανοτητα.

Τα νέα είναι καλά και για όσους φορούν οδοντοστοιχία. Ακόμη και ολικες οδοντοστοιχίες μπορούν να υποστηριχθούν από τα εμφυτεύματα, με αυτό που ονομάζεται επένθετη οδοντοστοιχία. Το πλεονέκτημα μίας τέτοιας οδοντοστοιχίας είναι ότι είναι εντελώς σταθερή, χωρίς ολίσθηση, χωρίς κραδασμούς,χωρις την αναγκη χρησης κολλας και χωρίς να πέφτει .