Ολοκεραμικές Στεφάνες και Γέφυρες

Με τις ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, μπορούμε να αποδωσουμε οδοντιατρικές αποκαταστάσεις με υψηλή αισθητική (λογω οπτικης συμπεριφορας) και βιοσυμβατότητα. Η απουσία του μεταλλικού σκελετού (οπως συνεβαινε στις «παλιες» μεταλλοπορσελάνες) προσφερει αριστη αισθητικη χωρις το «μεταλλικο σειρητι» στο οριο της αποκαταστασης, και εξαιρετικη βιολογικη ενσωματωση με τους υποκειμανους οδοντικους ιστους. (η φωτοδιαπερατότητα του υλικού τους κα η διαφάνεια που επιτυχάνουν δημιουργούν την αίσθηση φυσικού δοντιού)

Για την κατασκευή τους απαιτείται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο ένα ειδικό μηχάνημα το CAD/CAM το οποίο δουλεύει με υπολογιστή.

Μετά τον «τροχισμό» του δοντιού και τα αποτυπώματα από τον οδοντίατρο, ο κεραμίστας οδοντοτεχνίτης με το σύστημα CAD ανιχνεύει, «σκανάρει» το αποτύπωμα και όλες οι λεπτομέρειες του τροχισμού που έχουν γίνει από τον οδοντίατρο μεταφέρονται σε έναν υπολογιστή. Πάνω στον υπολογιστή σχεδιάζεται η θήκη και δίνεται εντολή μέσω του συστήματος CAM να την δημιουργήσει. Πρακτικά σημαίνει, ότι όλη η εργασία γίνεται μέσω ενός δικτύου υπολογιστών, χωρίς να την αγγίζει ανθρώπινο χέρι.

Σαν αποτέλεσμα έχουμε προσθέσεις με τέλεια εφαρμογή, υπερβολικά μεγάλη αντοχή και άριστη αισθητική εικόνα.