Προβλήματα Σύγκλεισης

Απλοποιημένα σύγκλειση είναι ο τρόπος με τον οποίο «κλείνουμε» τα δόντια μας, όταν τρώμε, καταπίνουμε ή απλά δεν κάνουμε τίποτα.

Η σύγκλειση – οι επαφές των πάνω και κάτω δοντιών στις διάφορες θέσεις της κάτω γνάθου- αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτού που στην οδοντιατρική ονομάζουμε στοματογναθικό σύστημα. Το στοματογναθικό σύστημα αποτελείται ανατομικά από τις δύο αρθρώσεις (δεξιά και αριστερή) του οστού της κάτω γνάθου με το κρανίο (κροταφογναθικές διαρθρώσεις), το νευρομυϊκό σύστημα (οι μύες και τα νεύρα που καθοδηγούν τις κινήσεις της κάτω γνάθου) και τέλος τα δόντια και ο τρόπος που αυτά έρχονται σε επαφή. Τα ανατομικά αυτά στοιχεία είναι αλληλοεπηρεαζόμενα και αλληλοεξαρτώμενα και έχουν άμεση επίδραση στις λειτουργίες του στοματογναθικού συστήματος που είναι η μάσηση, η κατάποση, η ομιλία και η αναπνοή. Γίνεται φανερή λοιπόν η μεγάλη σημασία της σύγκλεισης καθώς κάθε πρόβλημα ή δυσαρμονία που μπορεί να υπάρχει στην σύγκλειση των δοντιών, θα έχει άμεση συνέπεια στις λειτουργίες που αναφέραμε.

Αν τα δόντια σας εφαρμόζουν μεταξύ τους οχι με ιδανικο τροπο, μπορεί να να φθαρούν, να σπάσουν, να αποκτήσουν κινητικότητα,ευαισθησια και να χάσουν στηρικτικό οστο. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε πόνο στους μασητήριους μύες, με πιθανούς θορύβους μέσα από την κροταφογναθική άρθρωση. Είναι σημαντικό η διάγνωση και η θεραπευτική προσέγγιση να γίνει έγκαιρα. Αυτή μπορεί να είναι κινησιοθεραπεία, χορήγηση αντιφλεγμονώδων φαρμάκων και χρήση νυκτερινών ναρθηκών σταθεροποίησης

T-Scan

Το Τ-Scan ειναι το μοναδικο ψηφιακο συστημα αναλυσης της συγκλεισης.Προσφερει δυδιαστατη και τριδιαστατη απεικονιση των δυναμεων της συγκλεισης σε σχεση με τον χρονο που συμβαινουν οταν φερνουμε τα δοντια μας σε επαφη.Σε αντιθεση με τον «παραδοσιακο» τροπο ελεγχου της συγκλεισης, το οδοντιατρικο καρμπον,οπου δεν μπορουμε να ξερουμε ποια επαφη εγινε πρωτη και με ποση δυναμη,το Τ-Scan μας πληροφορει ποτε εγινε μια επαφη,με ποση δυναμη και μετα απο ποσο χρονο εγινε η δευτερη,η τριτη κλπ.

Ετσι «μετρωντας»την συγκλειση επαναφερουμε την ισορροπια στο στοματογναθικο συστημα και εξασφαλιζουμε την μακροβιοτητα των δοντιων και των αποκαταστασεων μας.